Vložil: | admin |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jogurtový ovocný dezert:
4 bílé jogurty
| 1 tvaroh
| cukr
| 2 lžíce želatiny
| 1,5 dl vlažné vody
| Na formu srnčí hřbet budeme potřebovat: 3 - 4 jogurty (bílé nebo ovocné), 1 vaničku tvarohu, moučkový cukr dle chuti, 2 lžíce želatiny v prášku, 1,5 dl vlažné vody, ovoce (banán, hrozny, kiwi, mandarinka, pomeranč, rybíz...)
Postup přípravy receptu Jogurtový ovocný dezert:
Želatinu necháme bobtnat ve vodě. Smícháme jogurty s tvarohem a osladíme. Připravíme si různé druhy ovoce (mělo by být měkké, lépe se pak krájí) a formu velikosti srnčího hřbetu, kterou vyložíme mikrotenovým sáčkem. Želatinu zahřejeme na 80 °C - neměla by vařit a úplně ji rozpustíme. Asi po 5 minutách přimícháme do směsi jogurtu a tvarohu - lze použít ponorný mixer, je to rychlejší. Pak nalijeme půlku hmoty do formy, naskládáme ovoce, zalijeme zbytkem hmoty a necháme několik hodin tuhnout. Vyklopíme, nakrájíme, podáváme. Do hmoty lze po přimíchání želatiny ještě přidat ušlehanou šlehačku, ale to pak není moc dietní.
Fotky receptu Jogurtový ovocný dezert:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!