1 hrnek krátkozrnné rýže (Arborio)
| 4 hrnky vody
| 1/2 hrnku másla
| 1/2 hrnku 33% smetany
| 1 lžička soli
| 1 lžička hnědého cukru
| 1 celá skořice rozlámaná na kousky na ozdobu
| 1 oloupaná mandle
Postup přípravy receptu Julgröt:
V sítě proprat rýži vařící vodou. Do kastrolku dát polovinu másla, odměřit vodu a přivést ji do varu. Vložit tam rýži a pomalinku ji nechat přikrytou vařit na mírném ohni do měkka (cca 1 hodinu), sem tam zamíchat ode dna. Do hrnku nalít smetanu a pomocí elektrického šlehače ji našlehat do kopečků. Uvařenou rýži nechat zchladnout (10 minut). Přidat zbytek másla a našlehanou smetanu. Lehce vše promíchat.
Znovu rýži prohřát a dobře vmíchat sůl a cukr. Podávat v miskách (do jedné schovat jednu oloupanou mandli) se sklenicí studeného mléka.
Fotky receptu Julgröt:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!