400 g vepřového mletého masa
| 1 a 1/2 l vody
| 2 ks vejce
| 1 ks citron
| 1 a 1/2 hrnku rýže
| petrželka
| sůl
| pepř
| máslo
Postup přípravy receptu Juverlajka:
Mleté maso spojíme s 1 hrnkem rýže, přidáme sůl, pepř a trochu másla na zjemnění a na drobno nakrájenou petrželku. Ze směsi vytvarujeme malé kuličky. Dáme vařit vodu a až bude vřít, kuličky do ní vložíme a vaříme do měkka. Pak přidáme 1/2 hrníčku rýže. Až bude i rýže hotová rozmixujeme vajíčka s citronovou šťávou a vlejeme pomaloučku do polévky.
Je to oblíbená polévka každé řecké hospodyňky.
Fotky receptu Juverlajka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!