Postup přípravy receptu Kachna na červeném víně s jablky:
Kachnu očistěte a omyjte vně i zevnitř, osolte ji a opepřete. Jablka oloupejte a vykrojte z nich jádřince. Kousky jablek vložte do dutiny v kachně. Slaninu a cibuli nakrájejte nadrobno. Slaninu dejte do pekáče, osmažte, přidejte cibuli a po chvilce na ni položte připravenou kachnu. Podlijte ji trochou vína, zakryjte a dejte péct do vyhřáté trouby. Během pečení přidávejte víno a maso polévejte šťávou. Před dokončením pekáč odkryjte. Upečenou kachnu vyndejte a naporcujte. Z výpeku seberte omastek, dno pekáče zaprašte hladkou moukou, dobře ji rozmíchejte, přidejte trochu kachního tuku a nechte přejít varem. Šťávou polévejte maso i přílohu.