Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Kachna vyuzená na čajových lístcích:
2 kg kachna bez tuku
| 1/4 hrnku suchého scherry
| 1,5 lžičky krystalové soli
| 1 lžíce zázvoru str.
| 2 zelené cibulky
| 2 anýzy drcené
| 1-2 lžičky hrubě mletého pepře
| na udící balíček
| 1/3 hrnku čajových lístků
| alobal
| 5 lžic syrové rýže
| 3 lžíce hnědého cukru
| 1 zelená cibulka
| 1/3 lžičky koriandru mletého
Postup přípravy receptu Kachna vyuzená na čajových lístcích:
Kachnu nejprve důkladně omyjte a osušte, poté ji několikrát propíchněte kuchyňskou vidličkou. Smíchejte všechny ingredience na marinádu, dejte do mikrotenového sáčku a přidejte kachnu. Nechte marinovat přes celou noc, nikdy ne méně než osm hodin.
Udící balíček: Alobal s dalšími ingrediencemi zabalte a nahoře několikrát propíchněte.
Kachnu vyndejte z pytle a osušte. Udící balíček dejte přímo na dřevěné uhlí či grilovací brikety. U plynových grilů ho umístěte tak, aby byl v přímém dosahu plamenů. Balíček sice nebude dýmat po celou dobu grilování, ale kouř který v začátcích vydá postačí k dokonalému provonění grilovaného masa.
Kachnu dejte na rošt prsy nahoru a grilujte asi 1,5 hodiny, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 82°C a při napíchnutí uniká čistá, nekrvavá šťáva. Kachnu sundejte z ohně a nechte aspoň 10 minut odpočinout. Poté ji naporcujte a ozdobte zelenou cibulkou. Servírujte s rýží nebo nudlemi.
Fotky receptu Kachna vyuzená na čajových lístcích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!