Postup přípravy receptu Kachní játra na rýžovém likéru:
Do hrnce s vroucí vodou (2litry) nasypeme polévkovou lžíci soli a nalijeme trochu olivového oleje (asi taky tak polévkovou lžíci). Vložíme nudle a vaříme dle návodu (max. 10 minut). Pokud použijeme Gli speciali - hrnec 24cm na těstoviny s víkem Ballarini, použijeme jen jeden koš. Uvařené nudle vytáhneme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Než nudle okapou, do rozehřáté pánve WOK GLI SPECIALI nalejeme lžíci olivového oleje. Přidáme okapané nudle a opékáme je na středním ohni asi 5 minut. Pánev WOK nám umožní nudle pěkně rozprostřít a opéct je rovnoměrně. Jakmile jsou nudle hotové, vyndáme je na talíř nebo, pokud používáme pánev WOK GLI SPECIALI, odložíme je na mřížku a tím pádem můžeme pokračovat ve vaření. Navíc se nám nudle neustále ohřívají Papričky PEPPADEW nakrájíme na menší proužky. V pánvi nám zbylo trochu oleje po nudlích (něco také z nudlí vykapalo) a to nám stačí na osmahnutí papriček - za stálého míchání je opékáme jen asi 1 minutu na středním ohni. Pak přilejeme 2 polévkové lžíce rýžového destilátu MIRIN a opět promícháme. Necháme destilát - rýžový likér - prohřát. Kachní játra (na 2 porce 200g) očistíme od blanek a žilek a nakrájíme na menší kousky. Játra přidáme do pánve a mícháme. Asi po 2-3 minutách játra zesvětlají - pak přidáme 2-3 polévkové lžíce sójové omáčky TAMARI. Vše opět důkladně promícháme a necháme na mírném ohni 3 minutky probublat. Pak přidáme nudle zpět do pánve, promícháme a po 2-3 minutkách máme hotovo.
Fotky receptu Kachní játra na rýžovém likéru:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!