Použité suroviny receptu Kachní prsa na víně a hroznech:
800 g vykostěných kachních prsíček i s kůží
| 2 cibule
| 80 g šunky
| 1,5 dcl suchého vína
| 1 středně velký hrozen vína
| 1 bobkový list
| 50 g másla
| dle chuti: pepř a sůl
Postup přípravy receptu Kachní prsa na víně a hroznech:
Kůži na prsíčkách několikrát příčně nařízneme a maso položíme kůží dolů na rozehřátou teflonovou pánev. Poléváme je vyškvařeným tukem a opékáme asi 8 minut. Tuk odstraníme, maso osolíme a opepříme. Ještě asi 3 minuty opékáme z druhé strany. Poté prsíčka nakrájíme na tenké plátky.
Na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme šunku na kostičky, bobkový list a omyté hrozny. Přelijeme vínem, vrátíme maso a důkladně prohřejeme.
Fotky receptu Kachní prsa na víně a hroznech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!