Postup přípravy receptu Kachní prsíčka s borůvkami:
Borůvky přebereme a opláchneme. Prsíčka nakrájíme na menší části, nařízneme kůži tak, aby maso zůstalo neporušené. Na pánvi rozpálíme tuk a prsíčka na silném ohni 10 minut smažíme - nejdříve kůží dolů, pak dalších 10 minut po druhé straně. Usmažené maso přeložíme na talíř, přiklopíme prkénkem a zatížíme. Počkáme, až vyteče krev. Z pánve slijeme většinu tuku, zbytek znovu silně rozpálíme, vložíme maso a pokračujeme ve smažení. Dochutíme solí a pepřem. Maso zalijeme koňakem, sejmeme z plotny, zapálíme alkohol a počkáme, až dohoří. Pánev položíme zpátky na plotnu, přidáme borůvky, cukr a ocet. Maso dále smažíme, přitom pánví často potřásáme, aby se suroviny dobře spojily. Prsíčka nakrájíme na plátky a polijeme borůvkovou omáčkou. Vinný ocet lze nahradit citrónovou šťávou.