300 g drůbežích jater
| 3 ks mrkve
| 8 listů kadeřávku
| 4 lžíce zakysané smetany
| 2 lžíce oleje
| podle chuti sůl
| podle chuti pepř
| podle chuti pórek
Postup přípravy receptu Kadeřavá játra:
Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké hranolky.
Listy kadeřávků dobře opláchneme, vyřízneme z nich řapíky a nakrájíme je na širší proužky. Potom je spaříme horkou vodou.
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka.
Játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky.
Na pánvi rozpálíme olej a nejdříve na něm opečeme hranolky z mrkve. Potom přidáme na pánev játra a necháme je zatáhnout = změní barvu.
Nakonec přidáme spařené proužky kadeřávků a pórek. Podle chuti osolíme, opepříme, promícháme a chvíli společně opékáme.
Před podáváním ozdobíme každou porci lžící zakysané smetany.
Fotky receptu Kadeřavá játra:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!