Použité suroviny receptu Kakaová štola se šlehačkou:
dle potřeby: máslo na vymazání
| na ozdobu: šlehačka
| těsto:
| 150 g cukr krupice
| 2 dl mléko
| 1 špetka sůl
| 1 balíček prášek do pečiva
| 400 g polohrubá mouka
| 2 lžíce kakao
| 3 ks vejce
| 2 dl olej
| 1 balíček vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Kakaová štola se šlehačkou:
V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, cukrem, olejem, mlékem a žloutky. Po vyšlehání lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Můžeme také přidat rozinky či kandované ovoce.
Do máslem vymazané formy nalijeme 2/3 těsta. Do zbylého vmícháme kakao a pomocí špejle jím protkáme světlou část těsta. Těsto před pečením potřeme mlékem, aby štola nepopraskala.
Pečeme přibližně 20 až 30 minut při teplotě 175°C. Upečenou ihned vyklopíme.
Po vychladnutí krájíme plátky a ty zdobíme šlehačkou.
Fotky receptu Kakaová štola se šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!