Vložil: | uschi3 |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 140 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 37 |
|
|
Použité suroviny receptu Kakaovo-čokoládová podkova:
18 vajec
| 15 lžic polohrubé mouky
| 18 lžic moučkového cukru
| 3 lžičky kypřícího prášku
| 4 lžíce kakaa
| 375 g másla
| 1 a 1/2 vanilkového cukru
| 1 velká sklenka pikantního džemu
| 5 vajec
| 220 g moučkového cukru
| 200 g čokolády na vaření
| 4 lžíce oleje
| ořech másla
| 150-200 ml rumu
| kokosová moučka
Postup přípravy receptu Kakaovo-čokoládová podkova:
Dno formy vyložíme pečícím papírem, boky vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Ze 6 bílků a 6 lžic moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně přišleháme 6 žloutků a vařečkou vmícháme 5 lžic prosáté mouky s 1 lžičkou kypřícího prášku do pečiva a 1 lžící kakaa. Těsto vylijeme do formy, zarovnáme a dáme péct do vyhřáté trouby. Korpus pečeme při 180 stupních asi 17-18 minut. Jestli je těsto upečené, zistíme píchnutím špejle. Stejným způsobem upečeme ještě 2 piškoty.
Korpusy necháme vychladnout a vodorovně je rozřízneme. Potřeme je džemem, opět slepíme a pokapeme rumem.
5 vajec, zbylé kakao, vanilkový a moučkový cukr ušleháme nad párou. Hmotu necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme do pěny a spojíme s vaječnou hmotou. Krém rozdělíme na 3 části.
Korpusy slepíme krémem. Vrch potřeme tenkou vrstvou džemu, boky zbylým krémem a poté oblepíme kokosem.
Čokoládu rozpustíme s olejem a máslem a polijeme vrch dortu. Dort uložíme do lednice, když je čokoláda stuhnutá, ozdobíme dort podle své fantazie a necháme v lednici.
Fotky receptu Kakaovo-čokoládová podkova:
Fotky vložil: Marci7,uschi3,slunicko,johny,vilka,Maartinka