Postup přípravy receptu Kakaový koláč s broskvemi:
Na strouhanou drobenku smícháme 125 g mouky, 50 g cukru
A jeden balíček vanilkového cukru. Rozehřejeme 75 g tuku, který přimícháme do směsi elektrickým hnětačem. Přisypeme 25 g mouky, ještě jednou v míse protřeseme a dáme do chladničky.
Na těsto utřeme zbývající tuk s cukrem včetně vanilkového do pěny. Postupně přidáváme vejce, až vznikne krémovitá směs, do které střídavě zašleháváme mouku, solamyl, prášek do pečiva, kakao a mléko.
Těsto přeneseme na vymaštěný plech. Necháme okapat broskve, které potom nakrájíme na široké špalíčky a rovnoměrně rozdělíme na koláč. Posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě (175 °C) asi 30 minut. Velmi dobře chutná s citronovou smetanou.