Postup přípravy receptu Kančí guláš na víně:
Maso očistíme, omyjeme, osušíme lehce do papírových kuchyňských utěrek a poté ho nakrájíme na kostky a osolíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, v hrnci ji rozpustíme a orestujeme na ní jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Potom do hrnce přidáme kostky masa, cukr a za stálého míchání maso ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo.
Pak maso zaprášíme mletou paprikou, přidáme bobkový list, nové koření, kmín, pepř, ocet, rajčatový protlak a za stálého podlévání vodou a občasného promíchání dusíme maso téměř doměkka. Potom odkryjeme, necháme vyvařit všechnu tekutinu, zbylý výpek s tukem zaprášíme moukou a za stálého míchání krátce osmahneme.
Přidáme marmeládu, víno, trochu vývaru (stačí z kostky), rozmícháme a dále vaříme asi 20 minut. Maso musí být úplně měkké a omáčka přiměřeně hustá.
Guláš můžeme podávat se smaženými bramborovými kroketami, případně s bramborovým knedlíkem.