Postup přípravy receptu Kančí hřbet na česneku, rajčatech a slanině:
Maso prošpikujeme polovinou špeku a to samé uděláme se šesti stroužkami česneku nakrájeného na plátky. Maso osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvičce si trochu rozškvaříme na kostičky nakrájený špek a maso na něm z obou stran zprudka opečeme.
Potom maso položíme do pekáčku na rozkrájená rajčata, přidáme koření divočina, vymáčkneme česnek, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme do trouby dusit.
Během dušení otáčíme a podle potřeby podléváme vodou.
maso je třeba dělat dlouho, klidně i dvě hodiny. Měkké maso vyndáme na talíř, ostatní rozmixujeme, přidáme smetanu, trochu zahustíme a ještě povaříme. Mouky tam dejte podle toho, kolik máte omáčky. Jsou to čtyři porce a tak jestli máte rádi hodně omáčky, klidně už na začátku přidejte dvě rajčata.