Vložil: | Torinka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kančí hřbet s vinnou omáčkou:
Kančí hřbet
| sůl
| zvěřinové koření (jalovec, bobkový list, bílý pepř, nové koření)
| 2 lžíce olivový olej
| máslo
| 1 vejce
| Omáčka
| 100 g Slanina
| máslo
| mouka
| 2dcl červené víno
| rybízový džem
| citron
| tymian
| pepř
| sůl
| sojová omáčka
| bazalka
| rajský protlak
Postup přípravy receptu Kančí hřbet s vinnou omáčkou:
Kančí hřbet zbavíme tuku a blány. Vykostěný hřbet vcelku osolíme a okořeníme zvěřinovým kořením. Celý hřbet orestujeme z každé strany 4 - 5 minut na olivovém oleji. Nastavíme si troubu na 180°C. V pekáči si rozpustíme máslo, pak vložíme kančí hřbet do pekáče a pečeme 20 minut. Pokud chceme mít maso šťavnaté, pečeme jen 10 minut.
Omáčka
Upražíme nakrájenou slaninu, do které přidáme máslo. Vše zasypeme moukou a podlijeme červeným vínem. Přidáme rajčatový protlak, rybízový džem, citrón, tymián, pepř, sůl, sojovou omáčku, bazalku. A nakonec zjemníme máslem.
Fotky receptu Kančí hřbet s vinnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!