500 g kančího masa
| 50 g slaniny
| 1 vejce
| 1 žemle
| 1 menší cibule
| dle chuti: mletý pepř
| dle chuti: mletá paprika
| 1 stroužek česneku
| dle chuti: majoránka
| dle potřeby: strouhanka
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Kančí karbanátky:
Očištěné, odblaněné maso nakrájíme na kousky a umeleme společně se slaninou, cibulí, česnekem a namočenou vymačkanou žemlí na masovém strojku. Přidáme vejce, koření, drobně rozsekanou petrželku, je-li třeba trochu strouhanky a směs důkladně promícháme v hladkou hmotu. Ze směsi tvarujeme navlhčenýma rukama malé karbanátky a smažíme je na oleji po obou stranách dozlatova. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem nebo s chlebem a s hořčicí a cibulí.