Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Kančí kýta na divoko:
500 g kančí kýty
| 30 g slaniny
| 3 lžíce oleje
| pepř
| cibule, mrkev, celer, petržel
| 20 g hladké mouky
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| celý pepř, bobkový list, tymián, kousek citronu
| 1 lžíce brusinkového kompotu
| sůl, ocet
| 1 dcl červeného vína
Postup přípravy receptu Kančí kýta na divoko:
Dobře odležené kančí maso naklepeme, protkneme klínky slaniny, osolíme a necháme krátce odležet. Zeleninu a cibuli pokrájenou na plátky osmažíme na oleji, vmícháme lžičku moučkového cukru a necháme jej slabě zkaramelizovat. Na připravenou zeleninu vložíme maso, podlijeme je vodou, přidáme koření, oloupané kolečko citrónu, lžičku octa, rajčatový protlak, sůl a dusíme pod pokličkou. Při dušení maso obracíme, přeléváme mastnou šťávou a podléváme horkou vodou. Při dopékání přidáme mouku promíchanou s Ramou, po chvíli přidáme brusinkový kompot. Omáčku doplníme vínem, prolisujeme, dochutíme citrónovou šťávou, cukrem a solí, přidáme maso pokrájené na porce a dobře jej prohřejeme. Kančí kýta na divoko se podává se smaženými bramborovými kroketami a s brusinkovým nebo rybízovým kompotem.
Fotky receptu Kančí kýta na divoko:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!