Použité suroviny receptu Kančí kýta s brusinkovou omáčkou a pošírovanou hruškou:
2000 g kančí kýta
| 30 g sůl
| 150 g kořenové zeleniny
| 100 g cibule
| 150 g škvařeného sádla
| 3 g divokého koření
| 50 g citron
| 1,2 l vývaru z hovězích kostí
| 50 g hladké mouky
| 150 g brusinek
| 150 g rybízová povidla
| 55 g pomeranče
| 20 g křenu
| 100 g červené víno
| 769 g hrušek
| 200 g másla
| 200 ml bílého vína
| 300 g citronové šťávy
| 100 g sherry
| 30 g jeřabin a 40 g rozmarýnu
Postup přípravy receptu Kančí kýta s brusinkovou omáčkou a pošírovanou hruškou:
Kančí kýtu dusíme v dobrém zeleninovém základu s brusinkovým kompotem, rybízovým džemem, pomerančovou šťávou, strouhaným křenem a červeným vínem. Omáčku doděláme obvyklým způsobem, omáčka je pikantní (ne příliš hustá). Jako doplněk dáváme pošírovanou hrušku, plněnou jeřabinami.
Příloha:
houskový knedlík.
Fotky receptu Kančí kýta s brusinkovou omáčkou a pošírovanou hruškou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!