Použité suroviny receptu Kančí kýta s houbovou omáčkou:
600 g kančí kýty vcelku
| 80 g kořenové zeleniny
| 40 g cibule
| 70 g oleje
| 150 g kysané smetany
| 40 g hladké mouky
| 100 g nakládaných hub
| 40 g másla
| dle potřeby: vývar z masoxu
| dle chuti: mletý a celý pepř
| 6 hřebíčků
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Kančí kýta s houbovou omáčkou:
Maso z kýty opepříme a opečeme na tuku, odložíme na talíř a orestujeme cibuli a zeleninu pokrájenou na plátky. Osolíme a přidáme vývar z masoxu a orestované maso. Současně přidáme hřebíček a celý pepř. V troubě za občasného přelévání masa pečeme do měkka. Maso vyjmeme a základ zahustíme kysanou smetanou ve které rozmícháme hladkou mouku. Omáčku necháme provařit a propasírujeme. Nakládané houby bez nálevu překrájíme na malé kousky a na rozpuštěném másle je krátce orestujeme, aby ztratily kyselost. Vmícháme do omáčky a povaříme. Hotovou omáčku přelijeme přes upečené maso, které nakrájíme na plátky.
Fotky receptu Kančí kýta s houbovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!