Postup přípravy receptu Kančí panenka v parním hrnci:
Kančí panenku nebo jakékoliv libové maso odblaníme, nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme.
Připravíme si marinádu. Do misky prolisujeme česnek, dáme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku nebo petrželku, nakrájenou papriku, worcesterovou omáčku, kmín, pepř a černé pivo. Do marinády naložíme maso alespoň na dvě hodiny, ale nejlépe přes noc.
Do parního hrnce nalijeme vodu až po rysku. Do spodního hrnce narovnáme maso i s nakrájenými paprikami, do prostředního hrnce dáme osolené brambory nakrájené na kolečka, společně s mrkví taktéž nakrájenou na kolečka. Máme-li ještě třetí hrnec, nenecháme ho zahálet a dáme do něho jakoukoliv očištěnou a nahrubo nakrájenou zeleninu. Nastavíme čas na 40 minut.
Po uplynutí tohoto času odstavíme hrnce s brambory a zeleninou stranou a maso necháme pařit ještě 20 minut. Vše potom necháme ještě 5 minut prohřát.
Odpařenou vodu ze sběrné nádoby použijeme jako vývar na polévku nebo omáčku.