Postup přípravy receptu Kančí plec na česneku:
Maso z plece opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme na plátky a papriku na nudličky.
Cibuli dáme osmažíme v kastrolu na rozehřátém sádle. Přidáme maso, sůl, pepř, papriku, grilovací koření, plátky česneku, kmín, hořčici, zázvor a opékáme, až je maso měkké. Občas podléváme vývarem. Dávám kančí plec na česneku do trouby. Pak je maso křehčí a chutnější.
Před dopečením přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku a ještě chvilku podusíme. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vývarem a povaříme.
Kančí plec na česneku podáváme s rýží, hranolky nebo chlebem.