Postup přípravy receptu Kančí s hlívou na šlehačce a špeclemi:
Kančí kýtu nakrájíme na malé kousky, cibuli na drobno, česnek rozsekáme rovněž na drobno, slaninu na kostičky, hlívu na proužky a celer na kostky a můžeme jít do toho.
Na jednu plotýnku dáme vařit osolenou vodu na špecle, na druhou dáme WOK, do kterého dáme trošku oleje a slaninku. Na rozškvařenou slaninku hodíme kance a smažíme, po chvíli osolíme, opepříme trošičku podlijeme vodou nebo vývarem a jemně dusíme skoro do měkka. Vydusíme na tuk, přidáme cibuli, česnek, hlívu a celer, zasypeme lístečky tymiánu a opět chvíli smažíme, pak malounko opět podlijeme a schováme pod pokličku.
Mezitím by se měla vařit voda, tak hup tam se špeclemi.
Když je téměř úplně měkké maso, hlíva i celer, zalijeme smetanou a ještě chvíli vydusíme.
Tak a teď už by měly být špecle slité a jemně promíchané se lžící olivového oleje. Smícháme s nimi i zvěřinovou směs, posypeme na drobno nasekanou zelenou petrželkou a můžeme konzumovat.