Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Kančí špíz s ovocem:
600 g kančího masa bez kosti (kýta, svíčková, hřbet)
| 200 ml červeného vína
| 2 lžíce olivového oleje
| 2 lžíce balsamikového octa (nebo červeného vinného octa)
| 1-2 lžíce medu
| 1 špetka mleté skořice
| 1 špetka mletého hřebíčku
| 1 snítka čerstvého tymiánu
| dle chuti: sůl a mletý pepř
| 4 nektarinky (můžeme nahradit slívami, mangem nebo meruňkami)
Postup přípravy receptu Kančí špíz s ovocem:
Očištěné a odblaněné maso nakrájíme na stejně velké kousky a vložíme do mísy. Smícháme med, ocet, olej a víno, přidáme koření, sůl a odrhnuté lístky tymiánu. Maso přelijeme částí marinády (zbytek si ponecháme na nektarinky), vetřeme ji do masa a necháme nejméně 2 hodiny (lépe přes noc) odležet.
Nektarinky vypeckujeme, nakrájíme na větší kousky a naložíme je do zbytku marinády.
Kousky masa napichujeme střídavě s kousky nektarinek na grilovací jehly (pokud na napichování použijeme dřevěné špejle a špízy budeme grilovat na otevřeném ohni, špejle si předem namočíme). Grilujeme na grilu nebo grilovací pávni asi 7-10 minut z každé strany a potíráme zbylou marinádou.
Fotky receptu Kančí špíz s ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!