800 g kapra
| 80 g oleje
| 100 g čerstvých žampionů
| 150 g Nivy
| 4 ks vejce
| 100 g šlehačky
| 1 dl bílého vína
| 2 ks cibule
| 5 stroužků česneku
| kapary
| mletý pepř
| hladká mouka
| mletá paprika
| sůl
Postup přípravy receptu Kapr dle pytláka Říhy:
Jednotlivé porce kapra potřeme prolisovaným česnekem.
Osolíme a opepříme. Posypeme paprikou, poprášíme moukou a opečeme na oleji v troubě.
Mezitím osmažíme na kousky pokrájené žampiony a pokrájenou cibuli.
Cibulí a žampiony posypeme kapra. Pak vše posypeme nastrouhanou nivou. Do strouhaného sýra opatrně vložíme žloutek tak, aby se neroztekl. Vše zapečeme.
Porce rozdělíme na talíř. Do výpeku vkládáme kapary a zalijeme vínem. Povaříme, přidáme smetanu, dosolíme a přelijeme porce kapra.
Fotky receptu Kapr dle pytláka Říhy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!