Vložil: | Janiczka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr na čínský způsob:
1 kg kuchyňsky upraveného šupinatého nebo hladkého kapra
| špetka soli
| 1 lžíce sójové omáčky
| 2 lžíce suchého sherry
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce cukru
| 1 lžíce jemně nakrájeného čerstvého zázvoru
| 2 malé cibulky se zelenou natí
Postup přípravy receptu Kapr na čínský způsob:
Kapra důkladně omyjeme ve studené vodě. Z hladkého kapra odstraníme velké šupiny, osušíme a ostrým nožem v odstupu asi 1 cm uděláme po obou stranách zářezy, hluboké asi 1/2 cm. Rybu osolíme zevnitř i zvenku a položíme ji do ohnivzdorné misky. Sójovou omáčku, sherry, olej a cukr smícháme, směs natřeme na rybu a posypeme zázvorem. Očištěnou cibuli nakrájíme na kousky a naskládáme na rybu. Ve větším hrnci přivedeme do varu vodu, nádobu s rybou položíme na hrnec a přiklopíme pokličku. Rybu paříme asi 15-20 minut a vodu v hrnci podle potřeby doplňujeme. Podáváme s tenkými nudlemi a čerstvým salátem.
Fotky receptu Kapr na čínský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!