1000 g kapra
| sardelová pasta
| 30 g másla
| 2 lžíce hladké mouky
| tuk
| 1 cibule
| 5 kuliček pepře
| bobkový list
| 100 ml červeného vína
| 30 g hladé mouky
| sůl
| citrón
Postup přípravy receptu Kapr na divoko:
Porce kapra potřeme sardelovou pastou, kterou jsme utřeli s máslem. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na tuku 5 minut z každé strany. Opečené porce naskládáme na vyhřátou mísu. Do šťávy z opečené ryby přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme koření a zalijeme trochou horké vody s červeným vínem. Zahustíme moukou utřenou s máslem a povaříme 10 minut za občasného míchání. Podle chuti osolíme a přidáme pár kapek citrónové šťávy. Pak omáčku přecedíme a podáváme s opékanými bramborami.
Fotky receptu Kapr na divoko:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!