Použité suroviny receptu Kapr na ořechách s brusinkami a šlehačkou:
750 g kapřích filetů
| dle chuti: koření na ryby, sůl a citrónovou šťávu
| 100 g hladké mouky
| 1 lžíci oleje
| 50 g vlašských ořechů
| 50 g rozinek
| 1 dcl bílého vína
| 50 g másla
| 1 dcl smetany
| na ozdobu: brusinkový kompot a šlehačku
Postup přípravy receptu Kapr na ořechách s brusinkami a šlehačkou:
Rozinky namočíme do vína. Filety z kapra omyjeme a osušíme, nakrájíme na pruhy, osolíme, ochutíme rybím kořením a obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme, potom pánev stáhneme z plotny, filety pokapeme citrónovou šťávou a bílým vínem, ve kterém jsme máčeli rozinky. Posypeme nahrubo nasekanými ořechy a rozinkami, zalijeme smetanou a povaříme. Zdobíme kopečkem šlehačky a brusinkovým kompotem.
Fotky receptu Kapr na ořechách s brusinkami a šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!