Vložil: | Sybila |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr na pivu s křenem:
6 ks porcí kapra
| 1 ks krajíc chleba
| 2 lžíce másla
| 1 dl světlého piva
| 2 ks větší cibule
| 0,5 dl oleje
| 1 kávová lžička moučk. cukru
| čerstvý křen
| mletý pepř
| citron
| sůl
Postup přípravy receptu Kapr na pivu s křenem:
Porce kapra osolíme a opepříme. Z krajíce chleba odkrojíme kůrku, střídku rozdrobíme do misky a zalijeme světlým pivem. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.V hlubší pánvi rozehřejeme olej a porce kapra v něm zprudka opečeme.Opečené porce vyjmeme, do výpeku dáme rozpustit máslo, přidáme nakrájenou cibulku a mírně osmahneme až cibulka začne sklovatět. Chléb namočený v pivu rozmačkáme vidličkou a rozšlehámena kaši.Tu pak vlijeme do pánve s cibulkou, rozmícháme ochutíme solí, cukrem a citónovou kůrou. Chvíli povaříme, do pánve vrátíme opečeného kapra a 3 až 5 minut podusíme.Z očištěného křenu nastrouháme hoblinky. Kapra dochutíme citónovou šťávou, posypeme hoblinkami křenu a doplníme opečenými bramborami a zeleninou. Výborně se hodí k pijáckým oslavám, např. Silvestr...
Fotky receptu Kapr na pivu s křenem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!