Postup přípravy receptu Kapr na rajčatech:
Porce kapra vložíme do misky, pokapeme několika kapkami citrónové šťávy, proložíme kořením, polijeme olejem a uložíme na dvě hodiny do chladničky a asi po hodině kapra obrátíme. Porce kapra vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a osmažíme po obou stranách na oleji, přecezeném z marinády. Porce kapra přeložíme na nahřáté talíře a uložíme na teplé místo. Olej od opékání slijeme na pánvičku, přidáme máslo, osmažíme na něm na tenká kolečka nakrájenou cibuli a drobně nakrájený česnek, přidáme spařená, oloupaná a drobně nakrájená rajčata, čtyři lžíce vody, špetku cukru, sůl a pepř a mícháme na prudkém ohni, až se tekutina odpaří. Dušená rajčata okyselíme lžičkou citónové šťávy, nalijeme na porce kapra, posypeme rozsekanou petrželkou a podáváme.