Použité suroviny receptu Kapr na sušených švestkách:
2 kg kapra
| 600 g uzeného, dobře prorostlého špeku
| 500 g sušených vypeckovaných švestek
| 100 g másla
| 1,5 dl kyselé smetany
| sůl
Postup přípravy receptu Kapr na sušených švestkách:
Vykuchaného, očištěného kapra osolíme, pečeme nejlépe vcelku. Špek buď pokládáme na kapra nebo na hřbetu uděláme podélné kapsy a slaninu dáme dovnitř. Do kapra vložíme větší polovinu z celkového množství sušených švestek a čerstvé máslo. Kapra uzavřeme špejlemi, aby švestky nevypadly a pečeme v troubě při 250°C přibližně 30 minut. Do výpeku přidáme tučnou kyselou smetanu a zbytek sušených švestek a dopékáme dalších 15 minut.
Fotky receptu Kapr na sušených švestkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!