4 kousky kapra
| z půlky citrónu šťávu
| dle chuti: nať petrželky, šalvěj a mletý pepř
| 1 uvařené vejce
| 50 g másla
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: olej
Postup přípravy receptu Kapr pečený na šalvěji:
Kousky kapra osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Odleželé porce osušíme, osolíme, opepříme a posypeme šalvějí a pomalu opečeme po obou stranách na oleji. Během odležení a opékání si připravíme: Oloupeme vejce uvařené natvrdo, nakrájíme na kolečka. Nasekáme nať petrželky a také rozpustíme máslo. Na talíři kapra zdobíme kolečky vejce, přelijeme máslem a ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Kapr pečený na šalvěji:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!