4 podkovy kapra
| sůl
| šťáva z 1 citronu
| 60 g plátků slaniny
| 4 menší jablka
| 4 sladké papriky
| 1 bobkový list
| nové koření
| 50 g másla
Postup přípravy receptu Kapr pečený s jablky:
Dobře očištěné porce kapra opláchneme, osušíme utěrkou, řádně osolíme a pokapeme čerstvou šťávou z citronu. Jablka a papriky omyjeme, jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky, papriky po odstranění semínek pokrájíme na tenké nudličky. Do pekáčku rovnoměrně rozložíme plátky slaniny a porce kapra. Poklademe jablky a nudličkami paprik. Přidáme bobkový list a nové koření. Navrch položíme jemné plátky másla. Pekáček vložíme do předehřáté trouby a maso při teplotě 200 stupňů Celsia pečeme přibližně 20 minut. Podle potřeby přiléváme do pekáče horkou vodu a kapra přeléváme vypečenou šťávou. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s vařeným bramborem.
Fotky receptu Kapr pečený s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!