Vložil: | Curdibilka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr Petra Voka:
150 g slaniny
| 1 lžička ml. papriky
| 1 kapr (2,5-3 kg)
| 5 stroužků česneku
| 150 ml bílého vína
| 100 g mandlových lupínků
| 5 lžic oleje
| 4 lžíce másla
| čerstvá zelenia (barevné papriky)
| citron
| sůl
Postup přípravy receptu Kapr Petra Voka:
Kapra vykucháme, dáváme pozor na žluč. Očistíme od šupin, omyjeme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Slaninu (můžeme použít i anglickou) nakrájíme na nudličky a prošpikujeme podkovy. Pak kapra potřeme česnekem utřeným se solí i paprikou.
V pekáčku rozehřejeme olej a odstavíme jej. Na olej rozložíme podkovy kapra, poklademe je kousky másla a v předehřáté troubě na 180 °C za podlévání vínem pečeme do změknutí. Ke konci pečení kapra posypeme mandlovými lupínky.
Kapra Petra Voka podáváme s vařenými brambory. Zdobíme plátkem citronu a čerstvou zeleninou.
Fotky receptu Kapr Petra Voka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!