Postup přípravy receptu Kapr po husarsku:
Kapra vykucháme, aby v břiše zůstal co nejmenší otvor, dobře vypláchneme vodou. Připravíme nádivku ze 2 lžic osoleného másla a 6-ti lžic nastrouhané zeleniny, pepře a muškátového oříšku.
Nádivkou kapra naplníme a zašijeme. Potom kapra na několik hodin naložíme do marinády připravené z citronové šťávy, oleje a
nasekaných šalotek. Uleženého kapra pozvolna pečeme za častého podlévání rybím vývarem.
Podáváme s remuládovou omáčkou kterou připavíme z majonézy, do které vetřeme uvařené žloutky , přidáme usekanou zelenou petrželku , usekané kapary , sardelovou pastu a hořčici. Směs promícháme s horkou vydušenou omáčkou, dáme do omáčníku.
Kapra podáváme s vařenými brambory a přelijeme omáčkou.