8 porcí kapra
| 1 ks mrkev
| 1 ks petržel
| 1 ks cibule
| 1/4 ks celeru
| tymián
| 3 ks bobkové listy
| 4 kuličky nového koření
| 2 kuličky pepře
| 30 ks sušených švestek
| 2 lžíce octa
| 1 lžíce šípkové zavařeniny (mohou být i povidla)
| 200 g vlašských ořechů
| 100 g rozinek
| 100 g mandlí
| 50 g perníku na strouhání
Postup přípravy receptu Kapr s černou omáčkou:
Nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření. Důkladně rozvaříme. Zvlášť svaříme švestky, které pak i s vodou, ve které se vařily přidáme k zelenině. Do vývaru vmícháme 2 lžíce octa, šípkovou zavařeninu, ořechy, rozinky a mandle. Nakonec vložíme očištěné porce kapra a zhruba 15 minut povaříme. Kapra opatrně vyjmeme a omáčku zahustíme nastrouhaným perníkem. Opět vložíme kapra a dáme do chladu uležet do druhého dne.
Fotky receptu Kapr s černou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!