Vložil: | SRNA |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr s citrónem:
2 plátky kapra
| 1 citron
| 1 špetku soli
| 1 špetku koření na ryby bez soli
| 3 lžičky olivového oleje
Postup přípravy receptu Kapr s citrónem:
Plátky kapra omyjeme pod studenou vodou. Osolíme a okořeníme kořením na ryby. Takto připravené plátky kapra vložíme do misky a pokapeme šťávou z jedné půlky citronu. Misku zakryjeme fólií a dáme na 10 minu odležet, aby se chutě kořenní a citronu propojily. Na pánev si dáme 3 lžičky olivového oleje a rozehřejeme. Na pánev vložíme plátky kapra a opečeme po obou stranách. Když už je maso propečené, přidáme k němu druhou polovinu citronu, který jsme si oloupali a nakrájeli na malinké kousky. Vše ještě společně chvíli prohřejeme a poté vyndáme plátky kapra z pánvičky. Kapra přelijeme šťávou a kousky citronu z pávničky a podáváme s vařenými brambory posypanými nasekanou zelenou petrželkou nebo s divokou rýží.
Fotky receptu Kapr s citrónem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!