Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr s houbovou nádivkou:
1 kapr cely s kůží (cca 1,5 kg)
| 1 ks citron
| 2 ks cibule
| 200 g hub
| rostlinný olej
| sůl,pepř,kmín
| 150 g slaniny
| 5 stroužků česneku
Postup přípravy receptu Kapr s houbovou nádivkou:
Kapra vyvrhneme, omyjeme (neporcujeme), osolíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, okmínujeme a necháme minimálně hodinu odležet. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, na ní podusíme jemně nakrájenou cibuli s na plátky pokrájenými houbami, případně okořeníme a přidáme prolisovaný česnek. Hotovou směsí naplníme břišní dutinu kapra. Dutinu pak uzavřeme jehlou. Kapra s houbovou nádivkou pečeme na roštu grilu zhruba kolem půl hodiny (během této doby jej alespoň dvakrát obrátíme). Za přílohu nejlépe poslouží chléb, jeho krajíčky můžeme na grilu opéci na topinky. Ty pak mírně osolíme a případně potřeme máslem.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Kapr s houbovou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!