1,5 kg kapra
| 50 g hladké mouky
| 1/2 lžíce soli
| mletý pepř
| 200 ml bílého vína
| 120 g másla
| 1 lžíce strouhaného křenu
| 1 ušlehaný žloutek
| pažitka
Postup přípravy receptu Kapr s křenovým výpekem:
Vykuchaného a očištěného kapra omyjeme ve studené vodě s trochou octa, osušíme a nakrájíme na porce. Mouku smícháme se solí a pepřem a porce kapra v této směsi obalíme. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kapra a zalijeme vínem. Přikryjeme pokličkou a mírně zahříváme do bodu varu asi 30 minut. V případě potřeby přidáme ještě trochu vína. Pak rybu vyjmeme na předehřátou mísu a uchováváme teplou, nejlépe položenou na hrnci s horkou vodou. Do omáčky rychle vmícháme křen, odstavíme a necháme několik minut zchladnout, pak přidáme pomalu po částech šlehaný žloutek. Dobře promícháme a ještě několik minut zahříváme. Omáčku nalijeme na kapra, ozdobíme pažitkou a podáváme s vařenými bramborami.
Fotky receptu Kapr s křenovým výpekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!