Postup přípravy receptu Kapr s lečem v alobalu :
Porce kapra protkneme částí slaniny nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme, vložíme na pánev s rozehřátým olejem a lehce opečeme po obou stranách. Porce vyjmeme, na pánev přidáme zbývající slaninu nakrájenou na půlkolečka, zpěníme, osolíme, poprášíme mletou paprikou, vmícháme lečo, rozetřený česnek a kečup.
Směs krátce podusíme, když trošku zhoustne, rozdělíme ji na alobal potřený olejem, posypeme usekanou petrželkou, poklademe porcemi kapra a vše pokapeme olejem. Alobal dobře zabalíme, položíme na plech, vložíme do horké trouby nebo pod rozehřátý gril a pečeme asi čtvrt hodiny (až se alobal nafoukne).
Při podávání alobal nastřihneme a každý stolovník si porci přeloží na talíř. Podáváme s chlebem nebo pečivem.