Postup přípravy receptu Kapr s lehkým bramborovým salátem:
Kapra očistíme, osušíme a nakrájíme na podkovy asi 3 cm široké.
Osolíme je, pokapeme 2 lžícemi citrónové šťávy a necháme asi 30 minut rozležet.
Žloutky s olejem a paprikou rozšleháme, potřeme jimi maso a na rozehřátém másle je orestujeme po obou stranách doměkka.
Příprava salátu:
Na salát uvaříme brambory, mrkev i celer, necháme vychladnout, pak vše nakrájíme na kostičky.
Ředkvičky omyjeme a také nakrájíme nejlépe na plátky.
Cibuli oloupeme a nasekáme ji nadrobno.
Všechnu zeleninu spolu s pažitkou, slunečnicovým olejem, špetkou pepře, soli a zbylou citrónovou šťávou promícháme a dáme asi na 20 minut chladit.
Servírujeme plátky orestovaného kapra spolu se salátem, zdobíme pažitkou, petrželkou, listy salátu, plátky okurky a pomeranče.