Postup přípravy receptu Kapr s moravankou:
Kousky kapra osolíme, zakápneme citronovou šťávou, obalíme v mouce a okmínujeme. Naskládáme blízko sebe na plech s trochou oleje, dáme do trouby a opečeme z jedné strany. Otočíme, trochu přistrčíme kousky ryby k sobě a na uvolněné místo přilijeme celou Moravanku i s nálevem, silnější povahy přihodí sterilovanou feferonku, či dvě, či tři... Je možné i přisypat sáček nějaké mražené zeleniny, která natáhne ostrost a chutná mňamózně. Moravanka i zelenina se může vysypat i přímo na ryby, když je plný plech. Ale je dobré ji dát k jedné straně, protože děti pak mohou jíst kousky z druhé strany plechu.
Kapra s moravankou necháte asi 15 minut péct, zamíchejte zeleninu a vypněte troubu.
Příloha: Brambory na všechny způsoby anebo i bez nich, když je hodně zeleniny...