Postup přípravy receptu Kapr s omáčkou z hlívy ústřičné:
Vykuchanou rybu umyjeme studenou vodou, vysušíme, naporcujeme, osolíme, vložíme do vymazané ohnivzdorné formy. Hlívy ústřičnou očistíme, otřeme kuchyňským papírem, nakrájíme na plátky. Šalotku sloupneme, nakrájíme na kostičky, obě přísady přidáme k rybě, posypeme sekanou petrželkou a pepřem. Zalijeme 200 ml suchého bílého vína, formu přikryjeme vymazaným pergamenovým papírem, dáme péct do trouby na 45 minut. Hotovou rybu přendáme na vyhřátou mísu, postavíme na teplo, omáčku přivedeme k varu. V rozšleháme smetanu, šlehačku, 1 lžící hl. mouky a vlijeme do omáčky, přivedeme opět k varu, osolíme, opepříme. Omáčkou přelijeme rybu, ihned podáváme.