4 porce kapra
| dle chuti: sůl a pepř
| půlka citronu
| 4 plátky šunky
| dle potřeby: olej na smažení
| na obalení: hladká mouka
| 1 vejce
| 60 g strouhanky promísené s 60 g nastrouhaného ementálu
Postup přípravy receptu Kapr smažený se šunkou:
Z připravených porcí kapra stáhneme kůži, osolíme je, opepříme a pokapeme po obou stranách citronovou šťávou. Každou porci zvlášť zabalíme do plátku šunky, spíchneme párátky a uložíme na chvíli do chladu. Odleželé porce kapra obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance promísené se strouhaným sýrem a ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje je usmažíme dočervena. To trvá asi 12 minut. Usmaženého kapra upravíme na mísu, ozdobíme hlávkovým salátem a na dílky nakrájeným citronem. K tomu chléb nebo smažené bramborové hranolky a tatarská popř. švédská omáčka.