Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr smažený v bramborákovém těstíčku:
600 g kapra
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: olej nebo sádlo na smažení
| těstíčko na obalení:
| 2 vejce
| 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
| 2 vrchovaté lžíce nastrouhaných syrových brambor
| 4 lžíce mléka
| dle chuti: majoránky, mletého pepře a soli
| 4 stroužky česneku
Postup přípravy receptu Kapr smažený v bramborákovém těstíčku:
Půlku očištěného kapra nakrájíme napříč na 4 porce, opláchneme je, osušíme, lehce naklepeme a osolíme. V hlubší míse rozšleháme vejce, přidáme sůl. koření utřený česnek, nastrouhané brambory, mouku a tolik mléka, aby vzniklo hustě tekoucí těstíčko. V tomto těstíčku pak připravené porce kapra obalíme, rybí lopatkou z těsta podebereme a vkládáme do vyšší vrstvy rozehřátého tuku. Povrch ještě urovnáme (těsto se špatně obaluje) a smažíme pomalu po obou stranách dozlatova. Nejlepší přílohou je chléb a doplňkem salát ze syrové zeleniny.
Fotky receptu Kapr smažený v bramborákovém těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!