Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr v míse:
1 kapr
| 2 stroužky česneku
| sůl, pepř, lžička tymiánu
| 1 citron
| trochu hladké mouky
| trochu oleje
| 40 g másla
| 50 ml bílého vína
| 1 červená a 1 bílá cibule
| 1 vařená mrkev
| půl malé předvařené cukety
| petrželka
| vařené nebo pečené brambory
Postup přípravy receptu Kapr v míse:
Vykuchaného kapra zbavte šupin a hlavy a nasekejte na porce. Do každé porce udělejte 2 mělké zářezy, potřete je česnekem utřeným se solí, posypte tymiánem, zakapejte šťávou z půlky citronu a nechte půl hodiny rozležet. Pak je obalte v hladké mouce a opečte rychle na oleji z obou stran. Zapékací mísu vytřete máslem, polijte vínem, posypte nakrájenou a na másle opečenou cibulí, rozložte do ní porce ryby. Na porce položte vločky másla, posypte je pepřem, zakapejte druhou půlkou citronu a zapečte v předehřáté troube 10-15 minut. Ozdobte mrkvovými a cuketovými hvězdičkami, dílky citronu a petrželkou.
Fotky receptu Kapr v míse:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!