Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr v rosolu s vlašskými ořechy:
600 g kapra
| 0,5 l vody
| 0,2 l octa
| 2 lžíce cukru
| celý pepř, nové koření, bobkový list
| špetka tymiánu
| po 1 kuse: cibule, mrkev, celer, petržel
| 2 lžíce želatiny
| sůl
| jádra vlašských ořechů a rozinky
Postup přípravy receptu Kapr v rosolu s vlašskými ořechy:
Ocet svaříme s vodou, přidáme kořenovou zeleninu, všechno koření a sůl. Vložíme porce kapra a vaříme 15 minut. Potom rybu vyjmeme, vývar procedíme a přidáme do něj želatinu, kterou jsme rozpustili ve studené vodě. Dochutíme cukrem, přidáme ořechy a rozinky a prohřejeme. Do mísy vložíme porce kapra, poklademe na kolečka nakrájenou mrkví a cibulí a zalijeme vývarem. V chladu necháme ztuhnout a odležet nejméně 1 den.
Fotky receptu Kapr v rosolu s vlašskými ořechy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!