Použité suroviny receptu Kapr v sardelové marinádě :
4 porce kapra po 100 g
| 3 lžíce oleje
| 1 lžička hladké mouky
| sůl
| 20 g cibule
| 30 g sterilovaných okurek
| 1 lžička sardelové pasty
| 150 g majonézy
| 1-2 lžíce mléka
| několik kapek octa
| špetka cukru
| půlka vařeného vejce
| kousek kapie
| petrželka
Postup přípravy receptu Kapr v sardelové marinádě :
Očištěné porce kapra osolíme, poprášíme moukou a zvolna opečeme po obou stranách na dvou lžících oleje. Měkké porce vyjmeme a vykostíme. Na lžíci oleje osmahneme drobně pokrájenou cibuli a okurku, přidáme sardelovou pastu a necháme vychladnout. Studené porce kapra přeložíme na dezertní talířky, přelijeme majonézou promíchanou se sardelovou směsí, mlékem, cukrem a dochucenou octem a solí. Necháme několik hodin proležet. Porce zdobíme dílky vařeného vejce, proužky kapie a petrželkou.
Fotky receptu Kapr v sardelové marinádě :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!