Postup přípravy receptu Kapr v zelenině:
Z očištěného kapra nakrájíme filátka (jedna porce asi 150 g), osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Očištěnou zeleninu nakrájíme na proužky, okurky na kostičky.
V pekáčku rozehřejeme olej a rybu v něm z obou stran opečeme. Poté rybu vyjmeme, na výpek dáme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme papriky a opečeme.
Pak přidáme rajčata, olivy, kečup, víno a přisladíme.
Podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut.
Mezitím si rozehřejeme troubu na 200°C.
Po 10 minutách přidáme k zelenině kapra, podlijeme opět vodou nebo dle chuti ještě vínem a dáme přikryté do trouby asi na 30 minut.
Po 15 minutách snížíme teplotu na 150°C. Během pečení hlídáme, aby se nám zelenina nepřipekla.
Upečenou směs po vychladnutí uložíme do ledničky a necháme 1 den uležet.