Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr vařený s máslem:
1,5 kg kapra
| 2 l vody
| dle chuti: trochu octa (lépe citrónové šťávy)
| 50 g cibule
| 1 bobkový list
| 10 zrnek pepře
| 6 zrnek nového koření
| dle chuti: tymián
| 120 g másla
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Kapr vařený s máslem:
Porce kapra osolíme. Do kastrolu nalijeme vodu s octem, přidáme sůl a další přísady a asi 10 minut povaříme. Teprve potom vložíme do vývaru porce kapra a na mírném ohni vaříme 15-20 minut.
Uvařeného kapra vyjmeme, urovnáme na mísu a přelijeme horkým máslem. Mísu ozdobíme hlávkovým salátem a na dílky nakrájeným citrónem.
Fotky receptu Kapr vařený s máslem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!