Postup přípravy receptu Kapr ve woku:
Kapra zbavíme kůže, skeletu a dobře opláchneme vodou. Vzniklé pláty - filety - podélně rozkrojíme a pruhy nakrájíme na proužky (max. 1 cm široké).
V misce kousky masa dobře promícháme se solamylem, kořením na čínu a lžící olivového oleje. Chvíli necháme maso uležet.
Připravíme si mraženou čínskou zeleninu. Dále si na proužky nakrájíme oloupanou cibuli, česnek a očištěnou zelenou papriku.
Uvaříme si rýži, kterou osolíme a ochutíme kari kořením. Před dovařením rýže si rozpálíme WOK pánev se lžící olivového oleje.
Na pánev vsypeme připravené rybí maso a zprudka orestujeme. Přidáme čerstvou zeleninu (cibuli, papriku a česnek), promícháme a vsypeme mraženou zeleninu. Opět promícháme, aby se zelenina prohřála a zakapeme trochou sójové omáčky. Pak ihned servírujeme.
Talíř s kopečky rýže, se směsí kapra a zeleniny sypeme jemně strouhaným sýrem.